Pasta Cila Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pasta Cila

Pasta Cila Nedir?

Araçlardaki çizik, lekelenme ve oksitlenme gibi kusurlardan kurtulmak için uygulanan en yaygın işlemlerin başında pasta cila uygulaması gelir. Pasta ve cila birbirinden farklı olsalar da halk arasında komple bakımı tanımlamak için pasta cila olarak birlikte kullanılıyor. Çiziklerin derinliğine göre farklılık gösteren pastalar çiziklerin yok edilmesi için kullanılır. Pasta, bir tür sıvı zımparalama işlemidir. Aracın yüzeyinde oluşan deformasyonlar varsa, otomobili boyatmak yerine pasta cila uygulaması yapmak tercih edilir. Pasta cila işlemi ile otomobillerin yüzeyine parlaklık verilir ve koruma sağlanır.

Pasta Cila Uygulaması

Pasta cila makine ve elle yapılabilir. Öncelikle Rotary veya Orbital polisaj makinesi ile yapılan işlemlerin daha pratik ve daha güzel sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Uygulama yapılacak alanın serin, kuru ve toz parçacıklarından korunduğuna dikkat ediniz. Elle yapılan işlemler daha zaman , kuvvet ve sabır isteyecektir. Pasta yapılacak alanın temiz ve kuru olmasına dikkat edin, çünkü kalan herhangi bir toz demir parçası bile yüzeyin çizilmesine sebep olacaktır. İmkan olması durumunda kil temizliği de yapılması önerilir. Çizik gidermek için kullanılan ped ve süngerler polisaj makinesi gibi oval hareketlerle ve bastırarak uygulanır. Çiziklerin durumuna göre farklı kalınlıklarda pasta seçimi yapılır. En son olarak da boya koruma işlemine geçilir.

Pasta Cila Ne Kadar Sürer?

Uygulama yapan kişinin el hızına göre ortalama 3, 4 saat sürebilir. Kullanılan malzemenin kalitesi de bu süreyi etkiler. Uzman kişiler tarafından yapılan işlemler, araç için önemli olacaktır. 

Pasta Cila Malzemeleri Nelerdir?

Ağır Çizik Giderici Kalın Pasta, İnce Çizik Giderici Pasta, Süper Hare Giderici Cila özellikli pastaları kullanabilirsiniz. Bu konuda üstün Alman kalitesiyle sektörde öncü markalardan biri olan menzerna pastalarını inceleyebilirsiniz.

Pasta cila malzemeleri:

· Agresif, yumuşak kil hamurları

· Premium Maskeleme bantları

· Rotary veya Orbital Polisaj Makineleri

· Pasta bezleri ve pedleri ,Cila Süngerleri

· Wax ve Cilalar

 Pasta Cila Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

 

Pasta cila uygulaması yaptırırken aracın yüzeyine ve rengine uygun, kaliteli malzemeler kullanan profesyonel bir ekipten yardım alınır. Böylece aracın boyası zarar görmeyecek, pasta cilanın etkisi uzun süreli olacaktır. İşlem sırasında kullanılan polisaj makinesi, mutlaka deneyimli bir ekip tarafından kullanılmalıdır. Uygulama yaparken makine dengeli tutulmaz ve uç kısmındaki sünger parçalanırsa araç çizilebilir. Ayrıca kullanılan pasta cila malzemelerinin otomobilinizin rengine ve boya türüne de uygun seçilmesi gerekir. Otomobilinizin rengi koyu ise ince, açık tonlarda ise kalın pasta tercih edilmelidir. Solvent, silikon, balmumu ve teflon içermeyen bir pasta kullanılmalı, malzemenin araçla uyumunu test edebilmek için önce küçük bir alanda deneme yapılmalıdır.

Etiketler: pasta,cila,kil
Mart 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR